Coaching

Coaching wordt steeds belangrijker in werksituaties. Het is eigenlijk een vorm van individuele training en dé manier om talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Onder begeleiding van een deskundige coach worden - op basis van vertrouwen en wederzijds respect - praktijksituaties gesimuleerd en geanalyseerd.
Coaching is uiteraard geen wondermiddel. De deelnemer moet zelf actief aan de slag in de eigen werksituatie. De coach helpt bij het versterken van de aanwezige competenties.

Zoekt u coaching voor uzelf of voor uw medewerker? Wij bespreken de mogelijkheden graag in een persoonlijk gesprek.

Hoe werkt  Coaching?

Een coachingstraject begint met een intake gesprek van maximaal 1,5 uur. Tijdens dit intake gesprek is er ruimte voor kennismaking en wordt gesproken over die gebieden in het leven/werk waar een coachkandidaat zaken wil veranderen. De belangrijkste doelstelling van een eerste gesprek is vast te stellen of er een basis is voor samenwerking tussen de coach en de mogelijke coachkandidaat. Daarbij zal een overeenkomst met een of meerdere leerdoel(en) worden vastgesteld als uitgangspunt voor het traject. Vervolgens gaat het coachtraject van start, waarbij de coach zich richt op in beweging zetten van een coachkandidaat bij het bereiken van zijn of haar doelen.

Veelal vinden er gedurende een langere periode "live" vervolggesprekken plaats of vindt coaching plaats via de telefoon of e-mail. Afhankelijk van het/de leerdoel(en) kan gekozen worden voor een kortere (3 maanden) of langere periode (jaar of langer).

Afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek?
info@all-intraining.com